Esküvő bemutatóval nyit az Érsekkert

platan-4.jpgA megújuló Érsekkert első hivatalos rendezvénye az április 30-án, 15 órakor kezdődő esküvő bemutató lesz. A Kalocsa művelődési központ és a Polgármesteri Hivatal anyakönyvvezetői közös szervezésében idén első alkalommal kerül megrendezésre az esemény. Az esküvő bemutatón a kilátogatók megtekinthetnek egy népviseletes, hagyományőrző esküvőt, valamit egy modern, fehér ruhás esküvőt. A rendezvény célja, a kalocsai esküvők népszerűsítése. Egyre többen a szabadban tervezik a nagy napot, aminek kitűnő helyszíne lehet a megújult Érsekkert. Elkészült az esküvő pavilon is, de lehetőség nyílik a Platán rendezvényközpont előtt is házasságot kötni.

A bemutatón alkalom lesz megtekinteni menyasszonyi ruhákat, tortákat, de bemutatkoznak fodrászok, kozmetikusok, virágkötők és dekorálók is.

A napokban elkészült egy kiadvány is, melyben minden megtalálható ami egy esküvőhöz szükséges. Ez a kiadvány is megtekinthető lesz a bemutatón. Ezen a napon fogja tartani a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület is házszentelőjét az Érsekkert bejáratánál a Fogadó épületben, valamint itt fog zajlani a népviseletes esküvő hagyományaihoz hűen a menyasszony kikérése is.

A rendezők várnak minden érdeklődőt szeretettel erre a kellemes szombat délutáni programra.

Vasárnap újból az Érsekkertté a főszerep. Hosszú idő után újra ezen a helyszínen kerül megrendezésre a Majális. A kertészeti munkák még folyamatban vannak, a fű sem zöldell úgy ahogy kellene, de gondolom mindenkinek vannak emlékei az érsekkerti majálisról, a vurstliról, a fellépő tánccsoportokról. Az idei program a régmúlt hagyományait eleveníti fel.

10 órakor felvonulással indul a rendezvény, majd felállításra kerül a májusfa az Érsekkert bejáratánál. Ezután a szabadtéri színpadon tánccsoportok, mazsorett-csoportok, zenekarok fellépései követik egymást. Közben a Face Team Akrobatikus Sportszínház szórakoztatja az érdeklődőket. Természetesen nem maradhat el a körhinta és virsli sem. Este 7 órakor pedig az Easter zenekar báljával zárul az idei majális.

platan-3.jpg

Remélhetőleg az idő kedvezni fog mindkét rendezvénynek! Biztosan lesznek apróbb fennakadások, kellemetlenségek, hisz nem megszokott helyszínen kerülnek megrendezésre a programok, de kérdés mi kalocsai lakosok hogy állunk a dolgokhoz.

Kívánok mindenkinek kellemes időtöltést!

Kinyóné Lakatos Melinda
alpolgármester

Részletes program:

platan-2.jpg