Kalocsa Város honlapja már nem a Kalocsaiaké!

kalocsa_hu_logo.jpgHonlapunk üzemeltetője nem biztosít számunkra hozzáférést a kalocsa.hu oldalhoz. Az előző városvezetés - Török Ferenc aláírásával hitelesítve - nem kalocsai kézbe juttatta az üzemeltetés jogát. Ez oda vezetett, hogy megvonták szerkesztési lehetőségeinket. Eleve meglepő, hogy a város honlapjának üzemeltetésére egy kecskeméti céggel kötöttek szerződést. Az önkormányzati választás után elég nehézkesen sikerült lehetőséget kapnia az új önkormányzatnak honlapja kezeléséhez. Nem akarták megadni a belépési jelszavakat, majd megadták, de így sem sikerült teljes mértékben a szerkesztés.

A kecskeméti illetőségű, sok kalocsai által ismert névhez kapcsolódó cég végül is úgy tűnt, hogy beadja a derekát, és lehetővé teszi az új városvezetésnek, hogy teljes értékűen kezelje városunk honlapját. Amikor már úgy látszott, hogy rendeződik „hányatott életű” honlapunk sorsa, derült égből villámcsapásként jött egy elektronikus levél, december 5-én, hogy minden szerkesztési lehetőségtől elzárnak minket. Ez azt jelentette, hogy a saját városunk honlapjának üzemeltetését egy idegen cég teljes egészében ellehetetlenítette. A belépési jelszavakat megváltoztatták, ezzel megakadályozták azt, hogy az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal hozzáféréssel rendelkező tisztségviselői bármit feltegyenek, ill. szerkesszenek a honlapon.

Elgondolkodtató, hogy milyen okból, milyen indíttatásból jut el, egy egyébként önmagát lokálpatriótának tekintő városvezetés, hogy a modern idők egyik legfontosabb városi információs és marketing elemét idegen cég kezébe játssza át, és ezzel - mint látjuk - elzárja Kalocsa lakosságát a korrekt tájékozódástól.

Így a városunkat érintő legfontosabb hírekről a www.kalocsa.blog.hu oldalon tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat. Új honlapunk elkészítéséig szíves türelmüket kérjük.

Címkék: kiemelt