Nyűgös volt az egy év, de jók az eredmények

elegedett-smiley.jpgAz önkormányzati választások óta elszaladt szinte észrevétlenül egy év a helyi politikában. Mi hozzá nem értő, de a helyi politika iránt érdeklődő kalocsai lakosok csak a fejünkhöz vágódó, a korábbi vezetés áldatlan tevékenysége által képződött városi több száz milliós pénzhiányok, tornyokban álló kifizetetlen számlák, hatalmas kft veszteségek, sürgősen rendezendő önkormányzati nyűgök tömkellegéből értesültünk a helyi idő gyors múlásáról.


 
Hát nem irigyelhettük egy percig sem a polgármestert és a többi JÓ szándékú képviselőket, akik a felsorolt gondokat a nyakukba vették. Szándékosan írtam és emeltem ki, hogy a jó szándékú képviselők, mert sajnos véleményem szerint nem mindenki tartozik ebbe a becses csoportba. Akik a nagy galibát okozták a 4 évük alatt az önkormányzatnak, azok ebben az évben is még mindig tovább akarták növelni a bajt az állandó kritikákkal, a szakmát nélkülöző kekeckedéseikkel. Egyszer sem tapasztaltam a tv adásokban leadott üléseken, hogy a nagy bajban valami segítséget akartak volna adni a megoldásokban, hanem ellenkezőleg védeni akarták a védhetetlen hibáikat, ahelyett, hogy ha már nem segítenek, akkor hallgattak volna.
 
Most a város kiadta az eltelt egy év történéseiről, intézkedéseiről, a gondok megoldási menetéről az értékelőt. Nagyon jól összeállított anyag, tényeket tartalmaz, nem kozmetikázik, nem magyarázkodik, nem festi szépre az eget, hanem kiinduló állapotot mutat be és kiemeli a lényeget az egy évi teljesítményből. Bárki készítette, érti a dolgát. A kiadvány bizonyítja, hogy a volt vezetők ellenkezései ellenére a szekér jó irányba haladt és nagy gondok megoldását sikerült elindítani, sőt néhányról meg múlt időben lehet beszélni. Gratulálok a jó szándékú képviselőknek és a polgármesternek, hogy ilyen rövid idő alatt a fején találták a szöget és kalapácsukkal oda ütöttek ahova kellett.

on-ert.jpg
Azt is jó szívvel konstatáltam az egy év alatt, hogy sok hozzáértő embert meghallgattak, több korábbi szakembernek is igénybe vették a segítségét és nem az új okos nagy mellényével merültek bele a nagy munkába. Talán ez is segítette a szép eredmények elérésében őket. Remélem ezt ezután is így teszik, mert gyagyaság lenne nem kihasználni a több évtizedes gyakorlattal, tudással rendelkező embereket és kihagyni a segítségből. Ne törődjenek rossz szándékú képviselők rosszindulatú személyeskedéseivel, mert nem azért teszik, hogy jót akarnak, hanem hogy ártsanak és az ő múltbeli vétkeiket, hibáikat leplezzék. Ráadásul irigyek is az eredményekre, mert most már látják, hogy jól is lehet ezt csinálni és nem csak olyan "színvonalon", mint ahogy ők működtek.

Az is nagy tett, amit a mostani fejlesztések területén véghez visznek-vittek, hiszen a korábbi vezetés ezeket el sem kezdte, holott úgy hallottam, hogy 2013/14-ben már rendelkezésre álltak a támogatási szerződések és a pénz, mégsem indították el. Ez is nagy bűnük, hogy hanyag módon az építkezéseket elodázták és most 6-8 hónap alatt kell az uniós keret pénzeiből megvalósítani 2 év alatt is nehezen felépíthető épületeket, fejlesztéseket. Nem semmi, amit az egy év alatt ezen a téren is produkált a mostani vezetés. Ehhez is csak gratulálni lehet.

Ma meg ráakadtam néhány újságcikkre, amik a két volt alpolgármester mesterkedéseiről szól. Kikezdenek mindenkit, kétségbe vonják a kiadott városi információs lap valódiságát, megtámadják a jó intézkedéseket, aláznak szinte minden jót, ami az egy év alatt történt, személyeskednek és hát mit ad úristen megint csak a "gusztizásnál" kötnek ki, mint a szokásos mumusuknál. Nem tisztem hogy másokat védjek, de ez utóbbi különösen unott már a kalocsaiaknak és persze undorító azzal a kalocsai vezetővel szemben, aki 20 évig vezette a várost sokkal eredményesebben mint ők, hiszen többször újraválasztották. Őket meg az első adandó alkalommal elzavarta a kalocsaiak többsége. Ráadásul az egyik delikvens apjával (aki nyugdíjasként alpolgármestere is volt) tisztességes viszonyban voltak.  Ezen túl jobban tennék, ha először saját házuk táján söprögetnének, mert ha jól hallottam, a helyi Fideszt fel is oszlatták. Biztosan azért, mert remekül dolgoztak az elmúlt években!

Szóval jó a teljesítménye az új vezetésnek, a jó szándékú képviselőknek, a hivatal szakembereinek és az önkormányzat segítőinek az eltelt egy év alatt.

Gratulálok nekik!

(Egy kalocsai lokálpatrióta)

(Szöveg szerkesztése, képek beillesztése: Kalocsablog)

Címkék: Olvasói levél