Csúfos vereség és a csontvázak nem szűnő zörgése

csontvaz.pngA minap egy baráti férfi társaságban vigadoztunk és hát mit ad Isten a nők és a foci témák után a helyi politikai, önkormányzati élet került a terítékre. Szóval az egyik haver arról adott hírt, hogy szeptember közepén állítólag a Fidesz helyi szervezetében választások várhatók. Na rá is harapott mindenki erre a pletyire, bár lehet, hogy igaz.

Volt ott minden stílusban elmondott adoma a Fidesz és a volt önkormányzat helyi dolgairól. Ki a Kft-k több éves nagy adósságairól, ki nem fizetett hatalmas száz milliós számláiról tudott "sokat", ki pedig a villanyszámlák közel 200 milliós fizetési elmaradásáról regélt. De volt olyan haver is. aki még mindig a volt kabinet egyes tagjainak állítólagos "ámokfutásáról" emlékezett meg mondanom sem kell eléggé bosszúsan. Na meg a csokornyakkendős-frakkos-szivarszobás "sznobizmustól vezérelt" bakódi bálok szereplői is szóba kerültek. A 4 év után "leváltott" polgármesterről meg a nagy ígéreteiről, melyek a fellegekből a teljesítés szinte zérójára zuhant valóságáról már csak kacarászva emlegették egyesével a témákat (a sok munkahelyígéret, kínai gomba, LED lápagyár stb.).

Egy barátunk az asztalnál korábban nagy tisztelője volt a Fidesz-KNDP önkormányzatának, mely mostani bevallása szerint a megválasztásuktól kb 2 évig ki is tartott, igaz lankadó lelkesedéssel. Na most kvázi "bennfentesként"  ő tudta a legtöbbet a viselt dolgokról. Olyanokat is mesélt, amit itt le sem merek írni az egyes személyek városirányítói idejük alatti tevékenységéről. Persze kapott a fejére, hogy talán ezt akkor 2 év után kellett volna szóvá tenni nyilvánosan a népnek, hogy mindenki tudja, mire ismerősöm minden egyes kritika közben töltött a borból és leplezve szégyenét fel is hajtotta iziben, amitől aztán egyre pityókásabb lett és egyre többet mesélt.Talán fele sem volt igaz, de hallgattuk, mert néhányunknak - bevallom - jól esett a haver gyónása előttünk, bár többen is arra a csapatra szavaztak a társaságból 5 évvel ezelőtt. Most ők adták persze a nagy kívülállót, de hát a lelkiismeretük azért kihozta belőlük is az enyhén szólva szégyenletes önkormányzati működés utólagos bírálatát és a megalázó bukás okait. Tették ezt annak ellenére, hogy  többen most is a Fidesz kedvelői. Nem is nagyon lehetnek mások (vagy még önmaguktól is függetlenek), hiszen más pártvariáció a Jobbikon kívül (akit azért senki sem akart) égen-földön nem látszik.

Nos a kvaterkázás közepette mindenkinek a véleménye az volt,  hogy a mostani helyi pártbéli választáson tiszta vizet kellene önteni a Fidesz poharába Kalocsán és finoman szólva "elhajtani" a párt vezetéséből, de még egyeseket a pártból is a volt önkormányzati tagok közül, na persze a volt városi vezetőket a legmesszebbre, hogy nélkülük talán a szégyent le lehet mosni, vagy feledtetni.. Megrökönyödésemre pont a most is Fidesz hívő haverok voltak a legkövetkezetesebbek ebben a tisztogatási véleményben, indokolva az alulteljesítéssel, a szégyenletes városvezetési  tevékenységgel, a csúfos választási vereséggel és a még mindig szekrényszámra kibukó  csontvázakkal a milliókról.

Az egyik asztali társunk még azt is felvetette, hogy a mostani helyi szervezetet fel kellene oszlatni és teljesen újat kellene nekik létrehozni, kihagyva a régi  tagok közül a kihagyandókat, mert csak így lehetne makulátlan jó pártszervezetet alkotni Kalocsán. Persze az élet nem ilyen egyszerű még a politika síkján sem, de valóban szükség lenne a városban egy teljesen új szemléletű és talán új összetételű jobboldali formációra a város jövője érdekében, mert a mostani vezetők leszerepeltek a 4 év alatt, annyira, hogy velük már nem lehet a kalocsai emberek többségének a bizalmát visszaszerezni.

Borozgatánk, sörözgeténk, mint hajdan a költő az apjával és úgy féléj táján már mindenki egyre okosabb lett és meg is váltottuk az ország és 1 óra tájban  már a világ sorsát is.

Hogy a helyi Fidesszel mi lesz, azt meg a párttagok és szimpatizánsok eldöntik a nép pedig majd ítél. Persze a kereszténypárt sincs a helyzet magaslatán itt helyben, ők is részesei volt a csúfos szereplésnek, ők is vétkeztek és buktak. De ezt nem lehet csak gyónással lerendezni, ott is kellene már a váltás.

- olvasói levél -

Címkék: Olvasói levél