Képzelt levél egy választási vereség magyarázatáról

level.jpg

Nemrégiben megjelent egy kurta kis írás a Kalocsa Blogon, amely a vége felé városunk 2014. év végén esedékes rendkívüli kormányzati támogatásának részbeni elvesztését tette szóvá, az okok részletesebb elemzése nélkül.

Sajnos – az eddigi tapasztalataim szerint - politikai színezettől függetlenül, a mindenkori kormányok hajlamosak arra, hogy a nagyobb lobbi erővel rendelkező önkormányzatoknak ítéljenek oda magasabb összegeket, azaz nem feltétlenül szükséglet alapon osztják el a pénzt, de az ABBA együttes óta tudjuk, hogy „The winner takes it all” (a nyertes minden elvisz). Ettől még persze ez nincs így jól, de – és ezt nagyon keserű szájízzel mondom – ez így volt, így van, és ez így lesz a jövőben is. Jobb ötlet híján azt azért érdemes körüljárni egy kicsit, hogy miként lehetett volna talán (de ez csak akkor igaz, ha tényleg ebben rejtőzik a valódi ok) a kapott, meglehetősen szerény összeget felfelé tornászni egy kicsit városunk, így mindannyiunk javára.

Ha én buktam volna el a választásokat, az alábbi, több személy által aláírt levelet intéztem volna Magyarország Kormányához.

Tisztelt Kormány!

A Fidesz kalocsai választási vereségéért nem a kalocsai emberek a felelősek.

Én, Török Ferenc, volt polgármester vállalom a felelősséget azért, hogy egyenruhás őrökkel vettük körül a kalocsai városházát, azt a hamis látszatot keltve ezáltal, hogy bárkit is ki akarunk onnan rekeszteni. Én, Török Ferenc, vállalom a felelősséget azért, hogy a polgármesterségem idején a saját baráti körömmel vettem körül magam, de alkalmatlannak bizonyultam arra, hogy ennek szükségességéről, valamint helyességéről, illetve a baráti köröm feladatra való alkalmasságáról meggyőzzem a közvéleményt. Én, Török Ferenc vállalom a felelősséget azért, hogy hiúságból, emberi gyarlóságból, képtelen voltam ellenállni annak a kísértésnek, hogy közpénzből fizetett emberek folyton engem fotózzanak, és ezzel egy diktátor jellemvonásait húztam magamra, holott én nem vagyok egy diktátor. Én, Török Ferenc vállalom azért a felelősséget, hogy kulcspozícióba tettem olyan ártatlan, de az adott pillanatban nem ártatlannak tűnő embereket, akik ellen akkoriban büntető eljárás volt folyamatban. Én, Török Ferenc vállalom azért a felelősséget, hogy számos kulcspozíciót vagy jól fizető állást nem kalocsai emberekkel töltettem be. Én, Török Ferenc vállalom a felelősséget azért, hogy a bukásomat követően kamerák előtt sírtam el magam, azt a hamis látszatot keltve ezzel, hogy az elkövetkezendő öt év remélt személyes előnyeinek elvesztését siratom.

Én, Simon Zoltán, a Fidesz kalocsai elnöke, volt alpolgármester vállalom a felelősséget azért, hogy a Török Ferenc volt polgármester által elmondottakat akkoriban tudomásul vettem, azokat a nyilvánosság előtt nem kifogásoltam.

Én, dr. Filvig Géza, a KDNP. kalocsai elnöke, volt alpolgármester vállalom a felelősséget azért, hogy a Török Ferenc volt polgármester által elmondottakat akkoriban tudomásul vettem, azokat a nyilvánosság előtt nem kifogásoltam.

Alulírottak kérjük Magyarország Kormányától a kalocsai emberek valós szükségleteinek méltányolását!

(olvasói levél - változtatás nélkül közöljük)