Nyílt levél

nyilt-level.jpgKedves Kalocsaiak!

Postaládájukban bizonyára Önök is megtalálták a Fidesz-KDNP szórólapját, amelyben véleményünk iránt érdeklődtek egyes városunkat érintő témákban. Szeretnénk, hogy Önök valóságos képet kapjanak a szórólapban említett állításokról, és tisztán lássanak bizonyos kérdésekben.

Nem tudjuk, van-e bárkinek a fent nevezett pártokban fogalma arról, mit jelent a „hiány” szó. Amikor azt állítják, hogy „több mint 1500 millió forintos hiánnyal kaptuk meg akkor a kormányzást” súlyos tévedésben vannak. Kormányzásra nem kaptak felhatalmazást! Kalocsa választópolgárai maximum korrekt városvezetést vártak el tőlük. Regnálásuk 4 évét sok mindennek lehet nevezni, de városvezetésnek még nagy túlzásokkal sem. 1500 millió hiány? A 2010-es átadás-átvételi jegyzőkönyvben nem ez szerepel. A fideszes szórólapot megjelentetők a hitelkeretet is adósságnak titulálják. Összeadnak minden számot, csakhogy nagyobbnak tűnjön a hiány? Durván csúsztatnak, hogy Önöket megtévesszék? Vagy csak nem tudják, mi a különbség a hitelfelvétel és a hitelkeret között?

Azt állítják, hogy „átgondolt fejlesztési és gazdasági stratégiával kivezettük a kórházat és a várost a csődhelyzetből”. A Szent Kereszt Kórház a Kecskeméti Kórház telephelye 2013. óta, kikerült az önkormányzattól. Szóval, ezt nevezik megmentésnek? 2013 januárjában a magyar állam több mint 900 millióval, 2014 februárjában közel 400 millióval konszolidálta városunk adósságát. Ez 1,2-1,4 milliárd!! Holott 2010-ben ennek a tartozásnak nem sokkal több mint fele volt csak. A többit mindössze 3 év alatt hozták össze? 2014 októberében 145 millió működési hiánnyal vette át az új városvezetés Kalocsát. Majd kiderült, hogy az önkormányzati Kft-kben tüntették el az ezen felüli hiányokat. Azóta kiderült az elkészült mérlegekből, hogy több mint 400 millió forinttal nőtt a hiány. Hitelre vásároltak, nem fizették a közüzemi számlákat, amelyeket most kaptunk meg. Csak a kabinet tagok fizetése 30 millió forint volt évente. Ezt nevezik „tudatos és gondos gazdálkodásnak”?

Hadd tegyük helyre az „Eladni mindent!” állításaikat:

  • Kalocsa Város Önkormányzata nem határozott bérlakások eladásáról. Tájékoztató levél kiküldéséről van szó, amelyben felmérik, kinek állhat szándékában az általa lakott bérlakás megvétele. Ugyanis a lakók közül többen jelezték, hogy megvennék. E tájékoztató levél egyben arra is jó, hogy kiderüljön, ki az, aki már hosszú ideje nem fizet, és több százezer forint adósságot halmozott fel. Valamint arra is, hogy felmérjék, jogos-e az önkormányzati lakás kiutalása.
  • Kalocsa Város Önkormányzata a KalocsaKOM Kft. üzletrészét hirdette meg pályázati úton. Ez azt jelenti, hogy az egész Kft-t, pozitívumokkal és negatívumokkal együtt. Az előfizetőket a város nem adhatja el, mert nem az ő tulajdona. Az üzleti tevékenység a Kft-é. Jogászaik ezt biztosan tudják, de csúsztatásukkal félrevezetik városunk lakosságát!
  • Kalocsa Város Önkormányzata az ipari parkokról portfóliót készített. Ez azt jelenti, hogy komoly befektetőket vár, akik valódi üzleti tevékenységet folytatnak és munkahelyeket teremtenek! A Híd körüli építkezések még jó pár év múlva kezdődnek. És addig mi lesz? Kalocsa Város lakossága munkahelyeket vár! Dolgozni szeretne minél előbb!

Mit gondolnak? A szórólapot összeállítók értik ezt? Hát persze, hogy értik. De ahogy az elmúlt 4 évben, most sem városunk lakosaival törődnek, csak vélt hatalmukat akarják visszaszerezni. Most a lakosságnak kiküldött levéllel az a céljuk, hogy eltereljék a figyelmet a saját felelősségükről! Vegyék végre tudomásul, a lakosság elzavarta őket! Nem kérnek a hazudozásaikból!

A vagyon eladásokkal pedig a szakmai alulműveltségüket fejezik ki, hiszen a vagyon megjelenési formája többféle lehet. Ha egy telket eladunk, az nem azt jelenti, hogy nincs már vagyonunk, hanem pénztőke formájában van meg. A pénz is vagyon! Ennyit sem tudnak?

(MSZP és DK helyi szervezetei)

Címkék: Nyílt levél