Újabb ingatlan eladást nem szavazott meg az ellenzék

kepviselo-testulet-300_1.jpgA csütörtöki testületi ülést ismételten a parázs viták jellemezték. Mindjárt napirend előtt dr. Filvig Géza képviselő úr bemutatta dr. Angeli Gabriella képviselő asszonynak azt a listát, amin 72 név szerepelt, akiknek az elmúlt 8 hónapban szűnt meg a munkahelyük az önkormányzatnál, vagy valamelyik kft-nél. A listát személyiségi okokra hivatkozva nem adta át, így Angeli képviselő asszony többször is jelezte, hogy addig nem tud rá reagálni, míg nem látja kiket sorolt fel a képviselő úr.

A 14 napirendi pont többsége csak jóváhagyó szavazást igényelt, mint például a Hivatalos Tűzoltó Parancsnokság éves beszámolója, Kalocsa Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának és Kalocsa Város Környezetvédelmi Programjának és integrált hulladékgazdálkodási tervének elfogadása, továbbá a Homokhátsági Regionális Önkormányzati Társulás beszámolója.

A 9. napirendi pont a kalocsai 5240/1 hrsz-ú ingatlanból területrész értékesítése volt. A Vén Família Kft. neve nem ismeretlen a kalocsaiak körében. A tavalyi választások előtt ezekkel a címszavakkal kampányolt az akkori városvezetés:

„Új üzem, új munkahelyek-Húsfeldolgozó épül az Ipari Parkban”;”Újabb munkahelyteremtő beruházás –Húsz fő foglalkoztatásával elindult a Vén Família Kft húsfeldolgozó üzeme és mintaboltja”

A Kft. újabb beruházást tervez Kalocsán, méghozzá ha minden igaz egy raklap valamint fafeldolgozó céget. Sajnos egyenlőre csak terv marad, ugyanis az ellenzéki  Fidesz-KDMP-s és Jobbikos képviselők nem szavazták meg az előterjesztést. Én személy szerint érthetetlennek tartom a döntésüket, hisz egy hónappal ezelőtt kérdés nélkül megszavaztak egy 14,3 milliós ingatlanértékesítést, most viszont elutasítottak egy 19,4 millióst. Nem értem miért nem jó a városnak, ha befektetőket hozunk, ha az adót ide fizetik, és ha munkahelyeket teremtenek? Tudják nagyon jól, hogy a városnak pénzre van szüksége, és ha már annyira tiltakoznak a Kalocsakom Kft eladása ellen, akkor miért nem tudják támogatni azokat a megoldásokat, amikkel a város más módon juthatna pénzhez? Csak remélni merem, hogy nem az a titkos szándékuk, hogy csődbe vigyék a várost. Sajnos erre a gondolatmenetre okot ad az is, hogy a 12. napirendi pontot sem szavazták meg a Fidesz-KDMP képviselői, mely szerint Kalocsa Város Önkormányzatának 2015. évi folyószámla-hitelkeretét 150 millióval emelni szeretnénk, hiszen az augusztusi időszakot valahogy át kell vészelni. Szerencsére Szabó Balázs képviselő úr jobban átlátja a város anyagi helyzetét, és az ő szavazatával az előterjesztés elfogadásra került, már csak az OTP-n múlik, hogy a hitelkeretet tudjuk-e növelni.

Az ülés végén Polgármester Úr tájékoztatójában elmondta, hogy a Parkgondozó Kft. 47 milliós bírságot kapott a tavaly augusztusban és szeptemberben felhalmozott szemét miatt. Loibl László ügyvezető úr próbál egyezkedni, fellebbezni, hisz ezen összeg kifizetése az amúgy is nehéz körülményekkel küzdő Kft-t még jobban megterhelné. Erre az ellenzék képviselői azzal reagáltak, hogy nem kellett volna feljelentést tenni (éljen a jogszabályok betartása!?).

Viszont a bűncselekményt elkövették, a felelősök ellen meg a jog eszközével fel kell lépni!

Kinyóné Lakatos Melinda