Új híd épül a Dunán

paks-kalocsa-hid.jpgA Paks-Kalocsa híd építését is támogatja a Tolna megyei területi program. Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, a kormány tervei között szerepel az új híd építése, hogy a Bács-Kiskun megyeiek átmehessenek dolgozni az erőműhöz. Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke az MTI-nek azt mondta: a módosítás azt jelenti, hogy Tolna megye támogatja a híd építését, de projektként nem tudják a megyei operatív programba illeszteni, mert lehet, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból Tolna megyére jutó 27,5 milliárd forint kevés lenne a beruházásra. Úgy vélte, a híd építését hazai forrásból lehet megvalósítani.

A Bács-Kiskun megyei közgyűlés még 2014-ben kiemelt stratégiai célként fogalmazta meg a Paksot és Kalocsát összekötő híd megvalósítását. Kalocsán civil kezdeményezés is indult (Paks-Kalocsa Hídért Egyesületet - kalocsa.blog.hu) azért, hogy az átkelőt illesszék be a paksi atomerőmű és a hazai közúthálózat fejlesztésébe. A hídtól azt remélik, hogy a város jobban tud kapcsolódni a Paks-II. beruházáshoz.

(forrás: napi.hu)

Kalocsa.blog.hu kiegészítése:

Információink szerint Kalocsa Város Polgármestere a közeli napokban kérni fogja a Bács-Kiskun megyei Közgyűléstől a Paks-Kalocsa közti híd 2014-s stratégiai döntésének a megerősítését.