Paprikás megújulás

paprika_widget_1.jpgBizonyára tudja a kedves olvasó, hogy a 2014. őszi önkormányzati választások után olyan médiafalba ütköztünk, melynek lebontása és átalakítása nem volt könnyű feladat. Egyrészt biztosítani kellett a folytonosságot, másrészt meg kellett oldani olyan problémákat, melyekre valójában senki nem gondolt. A választások után derült ki, hogy Kalocsa város hivatalos weboldalához az előző önkormányzattal elég "furcsa" szerződésben álló szolgáltató cég egyszerűen nem biztosított hozzáférést. Helyesebben, letiltott, sőt az egész oldalt mindenestől törölte (vagy csak "láthatatlanná" tette). Ezzel a kicsinyes bosszúval néhány hétre elég nehéz helyzetbe hozta az önkormányzatot, volt olyan időszak amikor a város belső és a mindennapos munkához nélkülözhetetlen levelező rendszere sem működött. Mindent újra kellett "építeni", ráadásul villámgyorsan, hiszen a város honlapja nem csak egy anziksz Kalocsáról, hanem egy "hirdetőtábla" is, ahol a fontos lakossági tájékoztatókon kívül, törvények által előírt megjelentetési kötelezettségei is vannak az önkormányzatnak. Elsősorban ezért volt szükség arra, hogy 2014. decemberében - miközben folytak az új városi oldal programozási feladatai - elindítsuk a "Paprikás gondolatok" blogot, mely nem főzési tanácsadókat adott, hanem megpróbált tájékoztatást adni az új önkormányzat kezdeti lépéseiről.

Sajnos, a szájhagyományon túl, más forrása az új városvezetésnek nem volt, hiszen az előző hatalom szinte teljesen kisajátította a kalocsai médiát. Tájékoztatásra meg szükség van, hiszen egyrészt igényelte a lakosság az átadás-átvétel híreit, másrészt ennek hiányában elég sok értelmetlen és buta pletyka keringett a városban.

A Kalocsablog elindult majd márciusban "megtorpant". Ennek meg nagyon egyszerű magyarázata volt: elkészült a kalocsa.hu oldal és annak feltöltése, információkkal, tájékoztatásokkal való megtöltése elvette az időt. Ezen túl sokáig úgy voltunk vele, a város hivatalos oldalának megléte már nem biztos, hogy indokolja egy blog működését. Néhány hét után kiderült, hogy tévedtünk. Sok levél érkezett, sokan az utcán kérdeztek rá egy-egy önkormányzati döntés hátterére. Ezért is döntöttünk a folytatás mellett. A megújuláshoz új ruha is dukál, ezért változtattunk a blog felépítésén és bővítettük ki egyéb információkkal, hírekkel az oldalsávot. Menüt is tervezünk, képekkel, videókkal és még több hírrel városunk életéből.

Bízunk benne, hogy a hosszabb "adásszünet" után a kalocsaiak újra ránk találnak és véleményt formálnak városunk mindennapjairól. Ehhez mi megpróbálunk a döntések mögé nézni, megkeresni és felkutatni az okokat. Az új önkormányzat hitvallásához igazodva, mi is szolgálni szeretnénk és nem kiszolgálni. A vélemény továbbra is szabad, de a szabadosságot továbbra sem fogjuk engedni. Ezért kell bejelentkezni, regisztrálni a hozzászólásokhoz, kommentekhez. A folyamat nem komplikált, két lehetőség is rendelkezés áll. Közvetlenül be lehet lépni a facebook adatainkkal, de a blog.hu oldalra is lehet regisztrálni (csak egyszer kell).

Menete a következő:

bloghu.png1. A kalocsa.blog.hu oldalon, a lap alján jobbról az EGYÉB funkciók alatt ki kell választani a REGISZTRÁCIÓT.
2. Megjelenik egy önálló ablak a regisztrációs adatok kitöltésével.
3. Az adatok kitöltése után REGISZTRÁLOK gombra kattintás.
4. Egy újabb ablak jelenik meg, ahol egyből az email fiókodba léphetsz
5. A beérkezett leveleid között a "blog.hu.regisztrációt" kell kiválasztani és MEGERŐSÍTENI a regisztrációt.
6. Ezután készen is van, a következő ablakban már csak a jelszavadat kell megadni és készen is van, lehet véleményt formálni és komentelni a bejegyzéseknél.

Közvetlenül levelet is írhatnak, email címünk: hirkalocsa@gmail.com.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket.

Címkék: kalocsablog