Bezár a kalocsai Anyagellátó Raktárbázis Bázisparancsnokság és megszűnik a Helyőrségparancsnokság

Sajtóközlemény Kalocsa Város polgármestere, Dr. Bálint József megbízásából

balint-jozsef.jpg

Kalocsa Város polgármestere, dr. Bálint József sajnálattal vette tudomásul, hogy a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárának és a Honvéd Vezérkar Főnökének 35/2014. HM KÁT-HVKF együttes intézkedés és az 55/2014 MH LK PK számú intézkedése alapján, a MH Anyagellátó Raktárbázis Bázisparancsnokság Kalocsa, Foktői és Miskei úti objektumai 2014. december 31-én bezárnak, és a Helyőrségparancsnokság is megszűnésre kerül.

Bár a Hende Csaba Honvédelmi Miniszter 2013. szeptember 14-én, Kalocsán a Paprika Fesztivál keretében rendezett ünnepségen ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy a kalocsai Anyagellátó Raktárbázis foktői úti objektumában az érdemi munka folytatódik, mégsem így történt.

Kalocsa Város polgármestere, dr. Bálint József hivatalos levél útján megköszönte a MH Anyagellátó Raktárbázis Kalocsai Bázisparancsnokság objektumaiban dolgozó tiszteknek, tiszthelyetteseknek, szerződéses katonáknak és polgári alkalmazottaknak lelkiismeretes munkájukat és kiváló együttműködésüket Kalocsa Városával. Az Anyagellátó Raktárbázis minden dolgozójának további jó erőt és egészséget kívánt.

Kalocsa, 2014. december 18.